Spaghetti alla vongole

Ingrediënten

  • 800 gr venusschelpen
  • 400 gr spaghetti
  • 4 el olijfolie extra vergine
  • 50 ml witte wijn
  • peper
  • zout
  • 2 romatomaatjes in blokjes gesneden
  • 2 teenjtes knoflook
  • ½ bundeltje platte peterselie
  • bakboter
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Maak de venusschelpen goed schoon. Hak de platte peterselie en de knoflook fijn. Kook de spaghetti beetgaar.

  2. Fruit de knoflook in bakboter.

  3. Voeg vervolgens de venusschelpen of vongole eraan toe en blus met de witte wijn. Voeg de peterselie en de tomatenblokjes eraan toe. Laat het geheel 2 à 3 minuten garen met het deksel op de pan.

  4. Breng op smaak met peper en zout. Giet de spaghetti af en meng met de saus.

0

Nog geen stemmen