Spaghetti alle Vongole

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Italiaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Breng een pot met water aan de kook. Terwijl je wacht, kun je je schoongemaakte venusschelpen controleren. Als er tussen zitten die niet goed dicht zijn, geef er dan eens een ferme tik op. Als ze zich niet vanzelf sluiten, gooi ze dan weg. Zet een grote pan met deksel op een hoog vuur en laat ze warm worden. Snijd de stengels van de peterselie fijn, leg ze aan de kant en versnijd dan ruwweg de blaadjes. Pel en hak de knoflook fijn, snijd de tomaten in vier stukken en zet je wijn klaar.

  2. Gooi de pasta in het kokende water en voeg er een goede snuif zout aan toe. Kijk op de verpakking voor de kooktijd om je pasta al dente te krijgen. Zo’n vijftal minuten voor je pasta klaar is, begin je pas echt met koken. Nu moet het snel gaan, geen gerommel meer. Giet 4 rijkelijke scheuten olijfolie in de hete pan en doe er de look, de peterseliestengels en een flinke snuif peper en zout bij.

  3. Verkruimel de gedroogde chilipeper erin en voeg er ook de stukken tomaat aan toe. Blijf voortdurend roeren en zodra de look begint te verkleuren, mogen de venusschelpen en de wijn erbij. Het zal spetteren en stomen, dus schud alles eens goed op en zet dan het deksel op de pan. Na 3 à 4 minuten zul je zien dat de venusschelpen zich beginnen te openen. Blijf draaien met de pan tot ze allemaal opengegaan zijn. Haal nu de pan van het vuur en gooi de venusschelpen weg die dicht zijn gebleven.

  4. Ondertussen moet je pasta zowat ideaal zijn. Giet hem af en doe hem dan in de pan met venusschelpen, samen met de peterselieblaadjes en nog een extra scheutje olijfolie. Blijf nog een tweetal minuutjes roeren op opschudden tot de pasta het sap van de venusschelpen goed geabsorbeerd heeft. Klaar om op te dienen. Geen Italiaan die eraan zou denken dit gerecht te eten zonder wat verse hompen brood om het sap mee op te slorpen.

0
Nog geen stemmen