Tartiflette

Ingrediënten

  • 8 el spekblokjes
  • look
  • 8 aardappelen
  • 2 teentjes look
  • tijm en laurier
  • 2 uien
  • boter
  • Reblochon-kaas
  • witte wijn
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Hapje

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en was ze. Snijd de aardappelen in schijfjes van 2 mm dik. Versnijd de uien en hak de look. Meng de aardappelschijfjes met de look, ui en spekblokjes in een kom.

  2. Smelt de Belolive in een pan, gooi de mengeling in de pan. Kruid en overgiet met wijn tot het onder staat, zet er een deksel op. Kook het geheel op en plaats gedurende 20-25 min in een oven van 200 graden.

  3. Leg er dan de kaas op, die plat in 2 gesneden is en laat nog een 5min in de oven onder de grill. Overstrooi met lookkruiden of pikante kruiden en serveer.

0
Nog geen stemmen