Saskia Lelieveld
Krabkoekjes met gepofte knoflook-mayonaise
Ingrediënten
voor de krabkoekjes
-
200 g gaar krabvlees
-
1 ei
-
3 el grof broodkruim
-
2 tl pittige mosterd
-
2 tl groene Tabasco
-
1 handvol bladpeterselie, fijngesneden
-
olijfolie
voor de gepofte knofloook-mayonaise
-
8 el mayonaise
-
3 fijngeprakte teentjes gepofte knoflook
-
snuifje zout
-
scheutje citroensap
Bereiding
Snij het krabvlees fijn met een groot mes of maal het kort in de keukenmachine.
Meng krabvlees, ei, broodkruim, mosterd, Tabasco, peterselie en bieslook en kneed er een stevig mengsel van.
Vorm met vochtige handen balletjes en druk ze plat.
Laat de koekjes minstens een half uur opstijven in de koelkast.
Verwarm 3 el olijfolie in een koekenpan en bak de koekjes op middelhoog vuur aan weerszijden in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Laat ze afkoelen en bewaar ze tot je op pad gaat in de koelkast.
Mix de mayonaise met de fijngeprakte gepofte knoflook. Breng op smaak met zout en een scheutje citroensap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be