Het geheim ontsluierd: zo kook je pasta!

Olijfolie, zout, veel of weinig water, grote pot, kleine pot, ... er gaan veel geruchten de ronde als het over pasta koken gaat. Wij vroegen het aan onze Italiaanse culinaire vrienden. Dit is dan ook de enige echte manier hoe je pasta koken moet.

 

  1. Neem een grote kookpot.
  2. Vul die met veel water en breng aan de kook. Reken 1l water per 100g pasta.
  3. Voeg nu 7g zout per 100g pasta toe.
  4. Kookt het water? Voeg dan de pasta toe.
  5. Giet er zeker geen olie bij. Zet ook geen deksel op de pot.
  6. Roer af en toe in de pot.
  7. Respecteer de kooktijden vermeld op de verpakking.
  8. Giet de pasta af. Spoel de pasta enkel onder koud water, wanneer je een koude pastasalade wil maken.
  9. Meng de pasta onder de saus.
  10. Serveer dadelijk.

 

Inspiratie nodig? Ontdek al onze heerlijke pastagerechten.