Maaltijdsoep met kip

Ingrediënten

  • 100 gr kipfilet
  • 150 gr courgette
  • 100 gr rode paprika
  • 50 gr maïs
  • 50 gr lente-ui
  • 400 ml kippenbouillon
  • 10 gr bloem
  • 50 ml lightroom
  • 1 el boter
  • 2 el bladpeterselie (gesnipperd)
  • 2 th lepel tijm
  • peper en zout
  • 250 gr aardappelen
  • 1 ui
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Snij de aardappelen en de paprika in blokjes.

  2. Snij de courgette in plakjes.

  3. Snipper de ui, de lente-uitjes en de peterselie.

  4. Leg de kipfilets tussen twee vellen plasticfolie en klop ze plat met een deegroller.

  5. Bak de kip in 1 eetlepel vetstof.

  6. Kook het aanbaksel los met 1 eetlepel water en voeg bij de kippenbouillon.

  7. Snij de kip in reepjes.

  8. Stoof de ui en de helft van de paprika 10 minuten in 1 eetlepel vetstof.

  9. Roer er de bloem door en laat even sudderen.

  10. Giet er de bouillon bij.

  11. Voeg de plakjes courgette, de blokjes aardappelen en de tijm toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.

  12. Voeg de maïs, de room en de rest van de paprika toe en laat weer 10 minuten sudderen.

  13. Doe de kip, de lente-ui en de peterselie bij de soep. Laat 5 minuten sudderen.

  14. Breng op smaak met peper en zout.

3
Average: 3 (2 votes)