Ovenschotel met kip champignons en bruine rijst
Ingrediënten
-
100 gr kipfilet
-
200 gr champignons
-
100 gr rode paprik
-
80 gr bruine rijst
-
1 el vetstof
-
100 ml halfvolle melk
-
geraspte schil en sap van ¼ citroen
-
verse peterselie
-
1 el maïzena express
-
peper en zout
-
kippenkruiden
Bereiding
Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Snij de paprika in blokjes.
Snijd de kip in blokjes en bak ze samen met de champignons en paprika in 1 el vetstof. Kruid met kippenkruiden.
Haal de kip, de champignons en de paprika uit de pan en doe ze in een ovenschotel.
Blus het aanbaksel met 100 ml halfvolle melk en bind met 1 eetlepel maïzena express. Kruid naar smaak met zout en peper en giet de saus over de groenten en kip in de ovenschotel.
Werk de ovenschotel af met de geraspte schil en sap van ¼ citroen en leg er eventueel nog wat parmezaanse kaas op. Plaats gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Kook de bruine rijst gedurende 10 minuten gaar in gezouten water.
Serveertip: Werk de ovenschotel af met fijngehakte peterselie
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be