Zalm met prei en krieltjes in de oven

Ingrediënten

  • 125 gr verse zalm
  • 100 gr prei
  • 250 gr voorgekookte krielaardappelen
  • 1 el vetstof
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Beginner
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm

Bereiding

  1. Was de verse krielaardappelen, meng ze met één eetlepel vetstof en bestrooi met grof zeezout.

  2. Doe de krieltjes in een ovenschaal en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 tot 220°C.

  3. Leg de rauwe zalm in een schaaltje met sojasaus en laat hem gedurende 30 minuten liggen, af en toe eens omdraaien.

  4. Zet een pot op het vuur met een bodempje water. Als die zeer heet is voeg je de gesneden prei toe. Laat dit even bakken tot de prei hier en daar een beetje aanbakt.

  5. Voeg dan 1 glas water toe, zet er een deksel op en laat langzaam verder garen op een zachter vuur.

  6. Als de prei gaar is, kruid je hem met peper, zout en nootmuskaat.

  7. Smeer een grillpan in met een beetje vetstof en gril de vis langs elke kant ongeveer 1 tot 2 minuten.

3.25
Average: 3.3 (4 votes)