Vispannetje met prei en aardappelpuree
Ingrediënten
Bereiding
Snipper de look en de ui fijn. Verwarm je oven voor op 200°C. Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.
Pocheer de vis halfgaar en haal hem uit het vocht.
Verhit 1 eetlepel vetstof in een pan en stoof hierin de fijngesnipperde ui en look.
Voeg nu de prei toe en kruid met peper en zout.
Leg eerst een bodempje prei in een ovenschaal en schik er de vis op.
Stoof de prei gaar met peper en zout, leg in een ovenschaal en schik er de vis op.
Smelt 1 eetlepel vetstof en voeg de bloem toe, meng en laat al roerend drogen op een zacht vuur.
Voeg het pocheervocht toe, meng en laat de saus inkoken en binden op een zacht vuurtje.
Voeg de garnalen bij de saus, giet ze over de vis en bestrooi met gemalen kaas.
Gratineer het vispannetje 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de aardappelen van het vuur en voeg 1 eetlepel vetstof en 1 eetlepel melk toe. Plet de aardappelen tot een smeuïge puree en kruid af met zout, peper en nootmuskaat.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be