Kabeljauw met zomergroenten en krielaardappelen in de oven

Ingrediënten

  • 125 gr kabeljauwfilet
  • 100 gr wortelen
  • 100 gr peultjes
  • 50 gr gele paprika
  • 50 gr sojascheuten
  • 1 th lepel viskruiden
  • 2 el droge witte wijn
  • 1 el vetstof
  • peper en zout
  • 250 gr krielaardappelen per persoon
Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Caloriearm
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 220 graden.

  2. Leg de geschilde krielaardappelen in een platte ovenschaal, voeg er vetstof aan toe en bestrooi met veel Provençaalse kruiden.

  3. Meng alles goed door elkaar en plaats de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. Was de groenten en maak ze schoon.

  5. Snijd de wortelen en de paprika in reepjes.

  6. Snij de snijbonen en de peultjes in stukken.

  7. Laat de groenten 5 min. stomen in licht gezouten water op een laag vuurtje.

  8. Kruid de vis met viskruiden. Verwarm de olie en bak hierin de vis aan beide zijden bruin. Voeg de sojascheuten toe en laat alles nog 5 min. stoven.

  9. Haal de vis uit de pan. Voeg de groenten toe en kruid met peper en zout. Laat nog even stoven. Voeg de droge witte wijn toe, plaats een deksel op de pan en laat alles nog 10 min. stoven op een laag vuurtje.

0
Nog geen stemmen