Broodpudding en marshmallows
Ingrediënten
-
1 l melk
-
2 tassen halfvolle melk
-
480 gr ongeraffineerde suiker
-
50 gr vanillesuiker
-
1 el vanillesuiker
-
1 kg oud brood en oude ontbijtkoeken
-
10 eieren
-
20 gr gelatineblaadjes
-
385 gr vaste honing
-
koolzaadolie
-
2 el maïszetmeel
-
2 el poedersuiker
-
125 gr pure chocolade
-
1 el cacaopoeder
-
bruine rum (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm in een pot 1 liter melk met 150 g suiker, 50 g vanillesuiker en een snuif zout tot net onder het kookpunt.
Scheur en snij 1 kg oud brood en ontbijtkoeken in kleine stukken.
Giet de hete melk over het brood en meng goed onder elkaar tot het brood wak wordt.
Voeg 10 eieren toe en meng goed.
Doe de broodpudding in een beboterde ovenschaal en bak gedurende 40 minuten in een oven op 180°C.
Week 20 g gelatineblaadjes in 120 ml water in de mengkom van de keukenrobot.
Breng 330 g suiker, 385 g honing en 120 ml water aan de kook in een steelpan.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen zodra het kookpunt bereikt is.
Klop de gelatine los met de keukenrobot en Pagina 2 van 4 voeg in een straal de siroop voorzichtig toe.
Blijf kloppen tot een schuimig beslag.
Vet een ovenschaal in met een weinig koolzaadolie.
Maak een half/half mengeling van 2 el maïszetmeel en 2 el poedersuiker en bestrooi de schaal rijkelijk.
Stort het schuimig beslag in de schaal en laat minimum 1 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.
Haal de broodpudding uit de oven en laat even afkoelen.
Verwarm 2 tassen halfvolle melk tot net onder het kookpunt.
Breek 125 g pure chocolade in kleine stukjes en voeg toe.
Voeg, als de chocolade gesmolten is 1 el cacaopoeder, 1 el vanillesuiker en een snuif zout toe.
Voeg (naar smaak) een scheutje rum toe.
Haal de opgesteven marshmallows uit de koelkast.
Bestrooi met extra maïszetmeel en poedersuiker.
Snij in kubussen met een ingevet en bebloemd scherp mes.
Leg 3 marshmallows op de hete chocomelk en karamelliseer met een bunsenbrander.
Serveer met een sneetje broodpudding.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be