Grootmoeders keuken: Broodpudding

Ingrediënten

  • 3 sneden peperkoek
  • 75 gr rozijnen
  • ½ th lepel kaneelpoeder
  • 3 lepels bloem
  • 150 gr bruine suiker
  • 3 eieren
  • 6 dl melk
  • 1 scheutje rum
  • 400 gr brood
Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Snij de korsten van het brood en snij het in teerlingen.

  2. Laat de melk koken met de suiker en een snufje zout.

  3. Voeg er het broodkruim en de peperkoek aan toe, en plet alles fijn met een vork of stamper.

  4. Doe er de rozijnen bij, de eierdooiers, de rum en de bloem.

  5. Klop de eiwitten tot sneeuw en hef ze onder het mengsel.

  6. Doe alles in een ingevette vorm. Laat gedurende 1 uur bakken in een oven van 175 °C.

  7. Ontvorm en laat afkoelen.

4
Average: 4 (1 vote)