Marshmallow van erwten, munt en basilicum, gestoomde vlaswijting, gepofte rijst

Ingrediënten

 • 200 gr erwten
 • 600 gr bouillon
 • munt
 • basilicum
 • 2 vlaswijting
 • 40 gr gelatine
 • zilvervliesrijst
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Fileer de vlaswijting, ontgraat en hou koel in de koelkast tot gebruik.

 2. Voor de marshmallow: Kook de erwten gaar in de bouillon gedurende 5 min, koel de bouillon af en voeg wat ijsblokjes toe. Mix fijn in de foodprocessor. Breng op smaak met munt en basilicum. Mix alles nog eens fijn en haal door een fijne zeef. Hou de resten van de erwten bij om een zalf van te maken.

 3. Weeg 7,5 dl jus af neem hier 6,5 dl jus van af en steek in de diepvries. Warm 1,5 dl jus op en voeg de geweekte gelatine toe. Doe het geheel warm in een keukenrobot, en laat ongeveer 1 min opkloppen. Voeg dan de half bevroren jus toe en klop verder tot luchtig wordt. Indien er zich klonters voordoen moet je even met een brander over de kom van de keukenrobot gaan zodat deze terug smelten (dit wil zeggen dat de gelatine niet goed verdeeld is).

 4. Stort het geheel in een rechthoekig bakje en laat gedurende een half uur opstijven in de koelkast en dek af met plastic folie.

 5. Maak een crème van de resten van de erwten door deze samen met 1 dl groenten bouillon te mixen in een keukerobot. Kruid af.

 6. Pof de rijst door arachideolie op te zetten en te verwarmen tot 220°. Doe de rijst in een droge zeef en zet deze zeef in de olie. Zorg dat je kookpot groot genoeg is en dat je zeef zeer droog is! De rijst gaat nu poffen. Haal hem uit de zeef en leg op een stukje keukenpapier breng op smaak.

 7. Stoom de vlaswijting gedurende 10 min boven de bouillon.

 8. Serveer met de crème van erwten, marshmallow en gepofte rijst.

0
Nog geen stemmen