Kanelbullar

Ingrediënten

Het weekend staat voor de deur, tijd om patisserie te maken. De Zweedse fijnproeverskoeken 'kanelbullar' zijn de moeite om uit te proberen.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Meng 300ml volle melk met 1 zakje droge gist. 

  2.  Haal de zaadjes uit 10 kardemompeultjes. Stamp fijn in de vijzel en voeg toe.    

  3.  Voeg 2 eieren toe.    

  4. Weeg 120g boter af.   

  5. Meng 750g bloem met 150g ongeraffineerde rietsuiker.

  6. Breng op smaak met een snuif zout.

  7. Meng alles in de keukenrobot. Voeg na een tijdje beetje bij beetje de boter toe.

  8. Bol het deeg op en laat 60min rijzen op kamertemperatuur.

  9. Meng 75g boter met 50g suiker. Doe dit twee keer.

  10. Voeg aan de ene 3el gemalen kaneel toe.

  11. Voeg aan de andere 1el cacaopoeder toe en 2el gemalen koffie. Meng goed.

  12. Verdeel het deeg in 2 en rol het uit tot een rechthoek met dikte 5mm.

  13. Strijk de helft van het deeg in met de vulling en plooi in twee.

  14. Snijd in reepjes, krul en vorm tot een knoop.

  15. Laat nog eens 30min rijzen.

  16. Klop een eitje los, voeg wat water toe en strijk de bullar ermee in.

  17. Werk de kanelbullar af met parelsuiker en de kaffebullar met gemalen koffie.

  18. Bak 15min in de oven op 200°C.

  19. Serveer met een kopje koffie.

0
Nog geen stemmen