Kervelsoep met balletjes

Ingrediënten

  • 300 gr gehakt
  • 2 bot verse kervel
  • 1 preiwit
  • 2 uien
  • ½ l water
  • ½ l bouillon
  • boter
  • room
  • peper en zout

Kervelsoep is eerder klassiek. Om de soep een extra touch te geven, voegen we er nog heerlijke balletjes aan toe. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd de aardappelen, de ajuinen en de prei in kleine blokjes.

  2. Hak alle kervel vervolgens heel fijn.

  3. Stoof de groenten en de kervel aan in wat boter. Blus met water en laat ongeveer 20 minuten koken.

  4. Rol ondertussen de balletjes, haal ze door de bloem en kook ze kort aan in de kippenbouillon (tot ze boven komen drijven, dan zijn ze klaar).

  5. Mix de soep (best in een blender, dat is fijner en luchtiger). Wanneer ze gemixed is, kan je nog wat extra verse kervel toevoegen en mix je opnieuw. Dit zorgt voor een sterkere smaak en een mooiere kleur. Leg de balletjes onderaan in een diep bord, doe er wat room bij en overgiet met de soep.

5
Average: 5 (2 votes)