Steak met champignonroomsaus
Ingrediënten
-
een scheutje whisky
-
1½ dl water met rundsbouillon
-
1½ dl room
-
een bakje champignons
-
2 steaks
-
1 citroen
-
½ bot peterselie
Bereiding
Neem een braadpan en doe boter in de pan. Laat de boter goed heet worden. Leg de steaks in de pan en bak ze zoals je wil. Haal de steaks uit de pan.
Snij de champignons in schijfjes en bak ze in de pan. Blus met whisky en roer het bruin aanbaksel voorzichtig los voorzichtigmet een garde. Voeg een beetje extra water en een klein schepje rundsbouillon toe en roer alles goed los.
Laat de saus opkoken.
Voeg de room toe en laat de saus inkoken tot helft tot de saus gebonden is. Voeg eventueel een beetje citroensap toe. Serveer de steaks met de saus en werk af met peterselie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be