Steak met champignonroomsaus

Ingrediënten

Steak met champignonroomsaus met een scheutje whisky of steak archiduc, het is een klassieker. Serveer het met handgesneden frietjes en zelfgemaakte mayonaise! Smakelijk!

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een braadpan en doe boter in de pan. Laat de boter goed heet worden. Leg de steaks in de pan en bak ze zoals je wil. Haal de steaks uit de pan.

  2. Snij de champignons in schijfjes en bak ze in de pan. Blus met whisky en roer het bruin aanbaksel voorzichtig los voorzichtigmet een garde. Voeg een beetje extra water en een klein schepje rundsbouillon toe en roer alles goed los.

  3.  Laat de saus opkoken.

  4. Voeg de room toe en laat de saus inkoken tot helft tot de saus gebonden is. Voeg eventueel een beetje citroensap toe. Serveer de steaks met de saus en werk af met peterselie.

5

Average: 5 (1 stem)

SOS Piet 1

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Dominique Dobbelaere / Anouk Van de Wal
ISBN 
9789020974553

Champignonroomsaus

1. Gebruik geen anti-aanbakpan
2. Gebruik niet te veel vetstof
3. Zorg dat de vetstof niet aangebrand is