Krabomelet met rijstnoedel
Ingrediënten
-
neutrale olie
-
1 stengel citroengras
-
1 lente-ui
-
vissaus
-
1 blik kokosmelk
-
4 eieren
-
1 el sojasaus
-
1 el sushi azijn
-
1 mespunt gemberpoeder
-
1 mespunt chilivlokken
-
2 limoenen
-
edamame bonen
-
verse koriander
-
100 g rijstnoedels
Bereiding
Verwarm neutrale olie in een kom.
Kneus het citroengras en de gember. Snijd het groen van de lente-ui.
Stoof het pantser van de krab aan.
Voeg de aromaten toe.
Blus met vissaus.
Voeg 1 blik kokosmelk en een blik water toe.
Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.
Doe 2 eieren in een maatbeker.
Voeg 1el sojasaus en 1 el sushi azijn toe.
Kruid af met een mespunt chilivlokken en een mespunt gemberpoeder.
Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.
Voeg het sap van ½ limoen toe.
Voeg 1kl geroosterde sesamolie toe.
Pel de edamame boontjes en snijd lente-ui fijn.
Giet de soep af en houd ze warm.
Kook 100g rijstnoedels in 3min gaar.
Doe 1el neutrale olie en ½ kl sesamolie in een pan.
Klop 2 eieren op en bak aan.
Kruid met peper en zout.
Voeg het krabvlees toe.
Werk af met de edamame boontjes.
Werk de soep af met het sap van ½ limoen.
Werk af met sneetjes limoen en verse koriander.
Werk de omelet af met lente-ui, mayonaise, koriander en chilipoeder.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be