Krabomelet met rijstnoedel

Ingrediënten

10 oktober is het 'world chicken day', 11 oktober is het 'world egg day'. Loïc slaat twee vliegen in één klap met zijn krabomelet met rijstnoedel.

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch

Bereiding

  1. Verwarm neutrale olie in een kom.

  2. Kneus het citroengras en de gember. Snijd het groen van de lente-ui.

  3. Stoof het pantser van de krab aan.

  4. Voeg de aromaten toe.

  5. Blus met vissaus.

  6. Voeg 1 blik kokosmelk en een blik water toe.

  7. Zet het deksel op de pot en laat 15min sudderen.

  8. Doe 2 eieren in een maatbeker.

  9. Voeg 1el sojasaus en 1 el sushi azijn toe.

  10. Kruid af met een mespunt chilivlokken en een mespunt gemberpoeder.

  11. Voeg 200ml neutrale olie toe en mix.

  12. Voeg het sap van ½ limoen toe.

  13. Voeg 1kl geroosterde sesamolie toe.

  14. Pel de edamame boontjes en snijd lente-ui fijn.

  15. Giet de soep af en houd ze warm.

  16. Kook 100g rijstnoedels in 3min gaar.

  17. Doe 1el neutrale olie en ½ kl sesamolie in een pan.

  18. Klop 2 eieren op en bak aan.

  19. Kruid met peper en zout.

  20. Voeg het krabvlees toe.

  21. Werk af met de edamame boontjes.

  22. Werk de soep af met het sap van ½ limoen.

  23. Werk af met sneetjes limoen en verse koriander.

  24. Werk de omelet af met lente-ui, mayonaise, koriander en chilipoeder.

0
Nog geen stemmen