Onglet, peperroomsaus met dragon, peper-dragonmayonaise, gemarineerde courgette en rijstnoedels
Ingrediënten
-
2 stukken onglet (180 gr per stuk)
-
1 citroen
-
sushi azijn
-
peper en zout
-
2 handen vol rijstnoedels
Voor de peperroomsaus met dragon
-
bruine fond
-
2 th lepels zachte groene peperkorrels
-
2 el verse dragon
Voor de peper-dragonmayonaise
-
2 eierdooiers
-
het sap van een citroen
-
2 th lepels mosterd
-
maiskiem-olie
-
peper en zout
Bereiding
Snij de uiteinden van de courgette en gebruik een mandoline om dunne plakjes van de courgette te snijden. Marineer deze plakjes in olijfolie, sushi azijn, citroensap, peper en zout.
Voor de saus: breng de bruine fond aan de kook, voeg een koffielepel groene peperbolletjes toe en laat even inkoken. Giet er dan de room bij en laat inkoken tot sausdikte. Kruid af met peper van de molen en zout. Voeg er tenslotte een eetlepel fijngesneden dragon aan toe
Voor de mayonaise: roer de eierdooier los met wat citroensap en een lepeltje mosterd. Klop er dan straalsgewijs de olie onder, eerst weinig en nadien meer. Kruid met zout en zéér veel peper van de molen (er mag echt een sterke pepersmaak inzitten). Voeg de fijngesneden verse dragon toe
Voor de rijstnoedels: frituur een handvol rijstnoedels (op 180°), laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi nadien met grof zout en citroenrasp
Voor het vlees: verwarm boter en olijfolie in een pan, schroei de onglet dicht aan beide kanten (maximum 2 à 3 minuten). Haal het vlees uit de pan halen en laat even rusten alvorens het aan te snijden
De Afwerking: schik de gemarineerde courgette dakpansgewijs aan één zijde van het bord en trek er een streep van peper-dragonmayonaise naast. Leg bovenop de mayonaise de gefrituurde rijstnoedels. Leg de aangesneden onglet eveneens dakpansgewijs naast de courgette en lepel de peperroomsaus met dragon over het vlees. Werk af met wat fijngehakte dragon en citroenrasp
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be