Bloemkoolrijst bowl
Ingrediënten
-
1 kleine blopemkool, de roosjes
-
1 el olijfolie
-
1 ui, fijngesneden
-
1 teentje look, fijn gesneden
-
2 tomaten, fijn gesneden
-
1 groene peper, fijn gesneden
-
snufje cayennepeper
-
½ kl komijn
-
½ kl paprikapoeder
-
snufje Himalaya zout
-
snufje vers gemalen peper
-
Platte peterselie
-
½ avocado, in blokjes gesneden
-
200 g verse zalm
-
dille
-
1 kl olijfolie
-
peper en zout
-
citroensap
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Kruid de zalm met dille, peper en zout. Smeer in met olijfolie. Zet de zalm voor 20 minuten of tot hij gaar is (afhankelijk van de dikte) in de hete luchtoven.
Maal de bloemkoolroosjes in kleinere stukjes in een keukenmachine met “S”vorm snijmes.
Verwarm de olie in een anti-kleefpan op middelmatig vuur. Voeg er de ui, tomaten en peper aan toe. Laat zachtjes opwarmen voor 2 à 3 minuten.
Voeg look en bloemkoolrijst toe en roer even om. Laat 2 minuten mee opwarmen.
Voeg de tomatenpuree, komijn, paprika, cayenne, zout en peper toe. Roer om en laat nog een minuutje verder opwarmen.
Verdeel over twee borden en werk af met een stukje zalm, platte peterselie, blokjes avocodo en enkele druppels citroensap.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be