Bowls van Madame Charlotte

Ingrediënten

  • een handvol edemame boontjes
  • een handvol sperzieboontjes
  • een bosje radijsjes
  • een handje kerstomaatjes

voor de gewokte spinazie- en sojascheuten

  • chilipeper

voor de gewokte spinazie

Voor de noedels

  • 250 g sobanoedels of boekweitnoedels
  • sinaasappelsap
  • sojasaus
  • sesamolie

Bowls doen het goed als meeneemeten. Als basis gebruik Charlotte sobanoedels of boekweitnoedels. 

Neem kommetjes en chopsticks mee. Neem de ingrediënten mee in losse bakjes in een koelbox. Laat iedereen ter plekke zijn of haar perfecte bowl samenstellen. 

 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Aziatisch
Salade

Bereiding

  1. Kook de noedels beetgaar, spoel ze af onder koud water om te vermijden dat ze gaan kleven. 

  2. Breng op smaak met sinaasappelsap, sesamollie en sojasaus. 

  3. Schep goed om en zet koud weg. 

  4. Edamame en sperzieboontjes: Kook de boontjes net beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet af en spoel met koud water. 

  5. Gewokte spinazie met soja en sesamolie: Fruit de look in een scheutje olijfolie. Doe er de spinazie bij en laat slinken. Werk af met sojasaus, sesamolie en eventueel een fijngesneden chilipepertje.   

  6. Geroosterde zoete aardappel: Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. 

  7. Maal gedroogde salie, zeezout, kaneel en chilivlokken. 

  8. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en de kruiden. 

  9. Rooster 20-30 minuten in de oven. 

  10. Radijzen en kleine tomaatjes: Leg de radijsjes even in ijswater. 

0

Nog geen stemmen

Food en Route - Charlotte Fielmich

De vrolijke Madame Charlotte neemt je mee 'en route' met een heerlijk boek vol lekkere picknick gerechten. In het bos, aan zee of in een bootje. 

Food en Route - Charlotte Fielmich

Uitgeverij Snor

Fotografie: Saskia Lelieveld