Chapati

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 1 el olie
  • 1,7 dl lauw water
  • 1 th lepel zout
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans

Bereiding

  1. Zeef de bloem. Meng de bloem met de olie en het zout. Giet het water erbij en kneed het deeg minstens 6 minuten tot het niet meer aan je handen kleeft. Dek het deeg af met een vochtige doek en laat 1 uur rusten.

  2. Verdeel het deeg in bolletjes zo groot als een noot.

  3. Strooi wat bloem op het werkvlak.

  4. Rol elk bolletje deeg zo dun mogelijk uit.

  5. Verhit een antiaanbakpan.

  6. Bak de chapati’s kort aan beide kanten aan.

  7. Houd de chapati’s warm onder een doek.

  8. Tip:  Lekker met auberginekaviaar, mangochutney, koriander- of muntchutney en hummus. Ook lekker bij curry’s.

0
Nog geen stemmen

Hartig gebakken

Recepten
Livia Claessen
Uitgeverij
De Standaard Uitgeverij
Fotografie
Frank Croes
ISBN
9789002251832