Auberginerolletjes met roerei

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • bieslook
  • peper en zout
  • 1 th lepel olijfolie
  • ¼ teentje knoflook
  • 2 el magere melk
  • 500 gr aubergines
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Hapje

Bereiding

  1. Was de aubergines en snijd ze in de lengte in fijne plakken. Bestrooi ze met zout en laat ze 25 minuten rusten op keukenpapier. Dep ze goed af.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Pel het teentje knoflook en wrijf ermee over de aubergineplakken. Strijk ze in met olijfolie.

  4. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de aubergineplakken erop en zet ze 25 minuten in de oven.

  5. Verhit een antiaanbakpan zonder vetstof. Voeg de eieren en de melk toe. Snipper de bieslook en voeg toe. Roer de eieren voortdurend om tot je een roerei hebt. Breng op smaak met peper en zout.

  6. Schep op het korte uiteinde van elke aubergineplak wat roerei en rol op. Zet vast met een cocktailprikker en dien warm op.

0
Nog geen stemmen

100 lijnvriendelijke seizoensrecepten

Auteur:
Dr. Jean-Michel Cohen
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Bernard Radvaner
ISBN:
9789002240010