Duivels lekkere geitenkaaskroketjes

Ingrediënten

  • 100 g bloem
  • 100 g eiwit
  • 100 g panko
  • paprikapoeder
  • frituurolie

voor de kroketjes

Deze duivelse Italiaanse geitenkaaskroketjes zijn een ideaal hapje: tijdens een match voetbal, bij de brunch, een zomerse aperitief of tijdens een feest. Ze smaken altijd! Behalve het frituren kan je ze al helemaal op voorhand klaarmaken. Altijd handig! Trouwens, ze zijn veggie! :) Zelfs koud zijn ze lekker.

Tip: gebruik glutenvrij paneermeel ipv panko en ze zijn glutenvrij. 

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten
Italiaans
Hapje

Bereiding

  1. Meng de geitenkaas, fijngesneden zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, cayennepeper, paprikapoeder onder elkaar. Laat een paar uur opstijven in de koelkast.

  2. Lepel tot kleine balletjes. Eventueel kan je ze even bevriezen.

  3. Mix de panko met het paprikapoeder fijn. Klop het eiwit los.

  4. Haal de balletjes door de bloem, het eiwit en de panko. Hou ze koel of frituur ze dadelijk. Tip: je kan de ongefrituurde invriezen en bijhouden voor later.

  5. Serveer warm.

0
Nog geen stemmen