Ann Vertriest
Framboos cheesecake ijsjes
Ingrediënten
-
200 gr frambozen
-
1 el vanillesuiker
-
100 gr mascarpone
-
100 gr Griekse yoghurt
-
1 th lepel vanille-extract
-
2 el bloemsuiker
Bereiding
Doe de frambozen in een pannetje met een piepklein beetje water en zet op een zeer matig vuur. Roer met een houten lepel. Na 2-3 minuutjes zijn de frambozen een papje geworden. Doe er de vanillesuiker bij en roer tot deze is opgelost.
Zeef de frambozencoulis en laat afkoelen in de koelkast.
Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt, vanille-extract en bloemsuiker.
Giet wat afgekoelde coulis in de vormpjes en schep daarop voorzichtig wat van de kaasmengeling. Eindig met de coulis. Zet minstens 4 uur in de vriezer.
Je kan ook zonder coulis werken en gewoon wat frambozen voorzichtig onder het kaasmengsel roeren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be