Crème brûlée van geitenkaas met ananas, framboos en gezouten karamelijs
Ingrediënten
-
1 ananas
-
bloemsuiker
-
100 g amandelschilfers
-
100 g frambozen
-
Gezouten Karamelijs (Sofie Dumont)
Crème brûlée
-
600 ml room
-
200 ml melk
-
80 g geitenkaas
-
peper
-
zout
-
1 ei
Bereiding
Verwarm de oven voor op 90 graden. Warm voor de crème brûlée de melk op en mix er de geitenkaas onder.
Meng het ei, eidooiers en room met elkaar.
Voeg dit toe aan de room. Kruid met witte peper, nootmuskaat en fleur de sel. Zeef door.
Zet de vormpjes in de oven en giet er het mengsel in.
Laat ze ongeveer 50 minunten in de voorverwarmde oven op 90 graden bakken. (De tijd is afhankelijk van de kracht van de oven).
Laat ze nadien minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
Schil de ananas, snij met de mandoline in fijne schijfjes. Haal het hart eruit.
Kristalliseer de kruiden. Wrijf munt in met wat weinig eiwit en dop in de suiker. Laat drogen.
Rooster de amandelschilfers.
Dresseer het bord met de schijfjes ananas, de frambozen en amandelen.
Brand de crème brûlée af met een mengeling van bruine en witte suiker. Leg wat bolletjes ijs op het bord. Lepel de crème brûlée op het bord en werk af met ananas en de gedroogde munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be