Kabeljauw met krokant korstje

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 2 wortelen
  • 2 preiwitten
  • 50 gr waterkers
  • 150 gr rauwe ham
  • 1 el broodkruim
  • 1 kg bloemige aardappelen
  • 1 dl melk
  • 20 gr boter
  • 2 busseltjes lente-ui
  • 3 dl visfumet
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 dl room
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 1 th l dijonmosterd
Beginner
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Leg de sneetjes rauwe ham naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en droog ze 1 uur in een voorverwarmde oven van 90 °C.

  2. Verkruimel de ham en meng er een geutje olijfolie en wat broodkruim onder.

  3. Snijd de prei in reepjes. Schil de wortelen en snijd ze ook in reepjes.

  4. Stoof de wortelen 5 minuten aan in wat olijfolie en voeg de prei toe. Laat nog eens 5 minuten stoven. Voeg de wijn en visfumet toe en laat even doorkoken. Voeg de room toe. Breng op smaak met peper, zout en mosterd.

  5. Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes en stoof 3 minuten aan in wat boter.

  6. Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 minuten in licht gezouten water. Giet af en stamp tot met de warme melk en boter tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en meng er op het laatste ogenblik de lente-uitjes door.

  7. Leg de vis in een ingevette ovenschaal en giet een geutje witte wijn op de bodem. Bak 8-10 minuten in een voorverwarmde oven van 230 °C.

  8. Schik de puree in het midden van een diep bord en leg er de vis op. Leg de saus en groenten rondom de vis en werk af met de waterkers.

0
Nog geen stemmen

Ons Kookboek

Recepten
Ria Colaert, Vera Criel, Christel Delen, Lucrère De Rycke, Annie Houtmeyers, Hilde Jammaers, Rita Keereman, Sabine Lambrechts, Karin Tanghe, Myriam Vandewijer, Christine Willems, Francis Distelmans
Uitgeverij
KVLV
Fotografie en styling
Studio Wouters
ISBN
978-94-9139-50-62
Kostprijs
34,95€ (28,50€ voor KVLV-leden)
Aantal pagina's
960 pagina's