Kalkoenstoofvlees met een korstje
Ingrediënten
-
100 gr kalkoenblokjes
-
100 gr wortelen
-
100 gr prei
-
100 gr selder
-
2 el vetstof
-
1 teentje look
-
2 el bloem
-
1 ui
-
2 el sojasaus
-
500 ml kippenbouillon
-
peper en zout
Bereiding
Snij de prei, de selder en de wortel in stukken.
Verhit 1 eetlepel vetstof in een ruime pot en roerbak de kalkoenblokjes.
Voeg na enkele minuten de grof gesneden groenten en gesnipperde look toe en roer alles goed rond.
Strooi de 2 eetlepels bloem over het geheel en roer nog eens zodat de bloem overal goed aankleeft.
Als de bloem aan de bodem begint te kleven voeg je de kippenbouillon en de sojasaus toe.
Roer de bodem goed los en laat gedurende 15 tot 30 minuten op een zeer laag vuur verder garen.
Stort het geheel in een ovenschotel. En bedek met één blaadje filodeeg (snij het filodeeg zodat hij net iets groter is dan je ovenschotel en plooi de randjes naar binnen).
Smeer met een borsteltje een beetje vetstof op het filodeeg en leg er dan het volgende blaadje deeg op.
Herhaal dit tot de 4 blaadjes er op liggen. Bestrijk ook de bovenkant met een beetje vetstof.
Plaats het geheel in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30 minuten. Laat dan 10 minuten afkoelen alvorens te serveren.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be