Kardemomcake met hele gepocheerde peren en witte chocolade

Ingrediënten

  • 3 stuks peren
  • 1 fles witte wijn
  • 5 dl water
  • 250 gr suiker
  • 4 stuks kruidnagels
  • 3 stuks steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 8 kardemompeulen
  • 200 gr zachte boter + extra om mee in te vetten
  • 200 gr suiker
  • 4 stuks eieren
  • 200 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 el kardemompoeder
  • 1 snufje zout
  • 90 gr stukjes witte chocolade
Gevorderde
Meer dan 90 minuten
Vegetarisch

Bereiding

  1. Schil de peren, maar laat ze heel, inclusief steeltje. Giet de wij en het water in een pan, voeg de suiker, kruidnagel, steranijs, kaneel en kardemom toe en breng aan de kook.

  2. Zet het vuur laag, voeg de peren toe en pocheer ze heel zacht gedurende 30 minuten. Haal de peren uit de pan en laat ze afkoelen.

  3. Kook het kookvocht van de specerijen in tot de helft en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 170°C.

  4. Klop de boter met de suiker romig. Klop een voor een de eieren erdoor. Voeg pas een nieuw ei toe als het vorige is opgenomen.

  5. Zeef het bakmeel, het kardemompoeder en het zout boven het beslag en schap dit erdoor.

  6. Vet een cakevorm in en bekleed de randen met bakpapier. Vet deze ook in. Schep het beslag in de vorm. Druk de peren er in hun geheel in.

  7. Bak de cake in +/- 40 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen en haal de cake dan voorzichtig uit de vorm. Laat de cake helemaal koud worden.

  8. Smelt de chocolade heel voorzichtig au bain marie. Laat de chocolade van een lepel over de cake lopen en maak mooie strepen over de bovenkant.

  9. Laat even drogen en serveer de cake in plakken, naar smaak overgoten met wat van de kruidige siroop.

0
Nog geen stemmen

Good Food

Recepten
Happinez
Redactie
Beanca de Goede
Uitgeverij
Happinez
ISBN
9789029585910