Gepocheerd ei met jus van truffel, compote van ajuin

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Meer dan 90 minuten
Frans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Schil uien en snijd deze fijn. Stoof ze aan in een steelpannetje met klontje boter. Voeg suiker toe en laat zachtjes gedurende 1 uur sudderen. Roer af en toe om zodat aanbranden vermeden wordt. Laat sudderen tot de ui lichtbruin gekleurd is en op compote lijkt. Kruid de compote.

  2. Snijd de gerookte bacon in fijne brunoise en kleur aan in een antikleef pan. Laat uitlekken op keukenpapier en meng vervolgens met de gefrituurde ui.

  3. Schil de asperges maar laat de topjes ongeschild. Stoom ze gedurende een 3-tal minuten op 100° beetgaar in de Miele Combi Stoomoven. Laat daarna afkoelen in ijswater. Snijd de steeltjes in schuine stukjes.

  4. Stoof de stukjes asperges (sifflet) aan in olijfolie. Serveer in het midden de uicompote. Schik hierop de stukjes asperges en dan het eitje met de luchtige jus van truffel. Gebruik altijd voor het serveren even de staafmixer in de saus. Werk het ei af met uitjes, bacon en wat fijngesneden bieslook. Voeg er naar eigen wens nog wat heel fijn gesneden truffel aan toe.

5
Average: 5 (1 vote)

Maison Bru

Auteur:
Willem Asaert
Uitgeverij:
Tectum Publishers
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789461580269