Kinderspel: pizzapops, heerlijke pizzaballetjes op een stokje

Ingrediënten

  • 2 vellen pizzadeeg
  • lollystokjes

voor het zoet beleg

  • een paar el chocopasta
  • bloemsuiker
  • aardbei of banaan

voor het hartig beleg

  • een paar el ketchup
  • 2 schijfjes ananas
  • 2 sneetjes hesp
  • 4 el gemalen kaas
  • oregano
  • 50 g kerstomaatjes
  • peper
  • zout
  • ½ bol mozzarella

Pizzapops zijn eigenlijk opgerolde pizzabolletjes op een stokje. Je vult ze met allerlei lekkers: hartig of zoet.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Rol een vel pizzadeeg uit. Steek er met een tas of ring cirkels uit. Leg op een bakpapiertje.

  2. Bereid het beleg voor. Snij hesp en ananas fijn. Halveer de kerstomaatjes. Rasp de kaas. Doe alles in potjes.

  3. Beleg de cirkels naar keuze. Kies voor hartig met bijvoorbeeld hesp, salami, kaas, ananas, tomaatjes, ... Kruid met peper, zout en oregano. Tip: overdrijf niet met beleg en snij alles voldoende klein.

  4. Beleg de zoete met wat chocopasta of confituur en wat stukjes fruit zoals aardbei of banaan.

  5. Plooi ze dicht en rol tot een bolletje. Leg op het bakpapier. Meng eigeel met een scheutje melk. Borstel de bolletjes in met dit mengsel. Dit geeft ze een mooi kleurtje.

  6. Bak 10 minuten op 200°C graden in een voorverwarmde oven. 

  7. Haal uit de oven. Steek er een stokje in. Serveer de zoete met bloemsuiker en de hartige met wat ketchup of tomatensaus. Smakelijk!

0

Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info