Kinderspel: reuzenpaasei, gevuld met paaseitjes

Ingrediënten

  • 1 kg bloem
  • 1 kg eieren
  • 1 kg suiker
  • 1 kg boter (gesmolten)
  • 500 g room
  • 5 el suiker
  • witte rolfondant
  • versiering naar keuze (smarties, snoep, Oreo koekjes, ...)
  • 2 tulbandvormen

Net voor de vakantie nog een klasfeestje gepland? Verjaardagsfeestje op de planning? Maak dit reuzenpaasei. Het is helemaal niet moeilijk en kinderen zijn er zeker dol op.

Nodig: twee tulbandvormen

Beginner
10 personen
Meer dan 90 minuten
Belgisch
Dessert

Bereiding

  1. Voor de cake: klop de eieren met de suiker, gesmolten boter en bloem tot een homogene massa. (reken 7 à 8 minuten)

  2. Vet en bloem twee tulbandvormen in. Stort het deeg uit in de vormen.

  3. Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cake gaar is. Prik met een satéstokje in de cake. Blijft er geen deeg kleven? Dan is de cake gaar.

  4. Haal uit en laat afkoelen op een rooster.

  5. Voor de glazuur: klop de mascarpone los. Klop room op en spatel onder de mascarpone met de suiker.

  6. Zet de eerste helft op een plateau of bord. Wrijf in met de glazuur. Zet er de tweede cake op. Vul op met paaseitjes of ander lekkers. 

  7. Rol de witte rolfondant uit. Bedek de bovenkant. Wrijf nu alles in met de mascarponeglazuur.

  8. Versier naar keuze met smarties, snoepjes, gemalen Oreo koekjes of eetbaar gras.

0
Nog geen stemmen

De Kleine Chef

De Kleine Chef organiseert feestjes, kookkampen en -workshops voor kinderen. Samen koken of kinderen zelf laten koken staat centraal. Kinderen zijn er koning!

 

Meer info