Kinderspel: reuzenpaasei, gevuld met paaseitjes
Ingrediënten
-
1 kg bloem
-
1 kg eieren
-
1 kg suiker
-
1 kg boter (gesmolten)
-
500 g mascarpone
-
500 g room
-
5 el suiker
-
witte rolfondant
-
versiering naar keuze (smarties, snoep, Oreo koekjes, ...)
-
2 tulbandvormen
Bereiding
Voor de cake: klop de eieren met de suiker, gesmolten boter en bloem tot een homogene massa. (reken 7 à 8 minuten)
Vet en bloem twee tulbandvormen in. Stort het deeg uit in de vormen.
Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven of tot de cake gaar is. Prik met een satéstokje in de cake. Blijft er geen deeg kleven? Dan is de cake gaar.
Haal uit en laat afkoelen op een rooster.
Voor de glazuur: klop de mascarpone los. Klop room op en spatel onder de mascarpone met de suiker.
Zet de eerste helft op een plateau of bord. Wrijf in met de glazuur. Zet er de tweede cake op. Vul op met paaseitjes of ander lekkers.
Rol de witte rolfondant uit. Bedek de bovenkant. Wrijf nu alles in met de mascarponeglazuur.
Versier naar keuze met smarties, snoepjes, gemalen Oreo koekjes of eetbaar gras.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be