Knapperig, pittig rundvlees in hunanstijl
Ingrediënten
-
450 gr entrecote (vet verwijderd en in flinterdunne repen)
-
3 el maïzena
-
arachideolie
-
zeezout
-
4 lange gedroogde rode szechuanchilipepers
-
1 el lichte sojasaus
-
1 el zoete chilisaus
-
sap en geraspte schil van 1/2 sinaasappelsap
-
1 krop romeinse sla (gesnipperd)
-
½ komkommer (in dunne plakjes)
-
2 bosuien (in lange, smalle repen en in ijswater gelegd en uitgelekt zodat ze krullen)
-
100 gr geroosterde, ongezouten pinda's
Bereiding
Neem de reepjes rundvlees en doe ze in een grote schaal. Voeg 2 eetlepels maïzena toe.
Schep alles om tot het vlees de maïzena heeft opgezogen. Voeg de overgebleven maïzena toe en schap alles om tot het vlees met een dun wit laagje is bedekt.
Neem een wokpan en vul deze tot halverwege met arachideolie. Verhit de olie tot 180°C.
Frituur het vlees 4-5 min. en dit in twee of drie porties tot het een goudbruine kleur krijgt. Laat het vlees uitlekken op keukenpapier en bestrooi het met zeezout.
Giet de olie uit de wok in een vuurvaste kom. Doe 1 eetlepel van deze olie terug in de pan. Verhit de olie op een hoog vuur en doe de gedroogde chilipepers erin. Voeg sojasaus, chilisaus en sinaasappelsap toe.
Breng alles aan de kook en laat de saus inkoken tot deze licht gebonden is.
Schep het vlees door de saus tot het volledig met een glanzend laagje bedekt is.
Serveer het vlees op een bedje van gesnipperde sla en plakjes komkommer. Garneer met bosui, pinda's en sinaasappelschil.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be