Tournedos van rundvlees en broccoli

Ingrediënten

  • 700 gr rundsvlees
  • 4 grote broccoli
  • olijfolie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Glutenvrij
Lactosevrij
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes. Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout. Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Goed roeren zodat de broccoli niet verbrandt. Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Indien je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.

  2. Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180 graden. Snijd het vlees in dikke plakken. Maak quenelles van de broccolipuree (zie tip) en verdeel over de borden. Schik het in plakjes gesneden rundvlees erlangs.

0
Nog geen stemmen

Le Grand Penchant 2008 (Minervois, Frankrijk)

Mitius €10,50

Duivels donkere wijn nog, vol cassis, griottes en damastpruimen. Echt sensueel, zacht en vlezig. Karameltoets in de afdronk.

Mijn Pure Keuken 1

Auteur:
Pascale Naessens
Uitgeverij:
Lannoo
Fotografie:
Heikki Verdurme
ISBN:
9789020926651