Tournedos van rundvlees en broccoli
Ingrediënten
-
700 gr rundsvlees
-
4 grote broccoli
-
olijfolie
-
peper en zout
-
nootmuskaat
Bereiding
Snijd de broccoliroosjes in kleine stukken. Gebruik ook de stengel. Snijd de harde schil van de stengel af en snijd de rest in dunne plakjes. Kook alles 5 minuten in kokend water met wat zout. Giet het water af en bak nu de broccoli in een hete pan met een goede scheut olijfolie. Goed roeren zodat de broccoli niet verbrandt. Pureer de broccoli en kruid met peper en zout en veel nootmuskaat. Indien je de puree nog smeuïger wil, voeg dan wat olijfolie toe.
Bruin het rundvlees in een pan en kruid met peper en zout. Zet, afhankelijk van hoe gaar je het vlees wil, daarna de braadpan weg in een oven van 180 graden. Snijd het vlees in dikke plakken. Maak quenelles van de broccolipuree (zie tip) en verdeel over de borden. Schik het in plakjes gesneden rundvlees erlangs.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be