Stoverij van rundvlees met bruin bier, uitjes en jonge aardappelen

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Verdeel de hoeveelheid vlees in twee gelijke delen en schroei de porties afzonderlijk dicht in een hete pan met de helft van de boter. Doe het vlees in een grote pot en stoof intussen in dezelfde pan, de ui glazig.

  2. Voeg de ui bij het vlees, overgiet deze met bier, bouillon, mosterd en een eetlepel bruine suiker. Laat het vlees onder gesloten deksel op een laag vuur stoven gedurende minimum 2,5 uur.

  3. Kook intussen de aardappelen met schil beetgaar in gezouten water. Pel en snij de grote exemplaren in stukken. Kuis de zilveruitjes en blancheer kort in gezouten water.

  4. Controleer de kruiding en de binding van de stoverij. Dik eventueel licht in met maïszetmeel.

  5. Bak de zilveruitjes aan in de resterende boter op een hoog vuur en karameliseer met de resterende suiker.

  6. Serveer de stoverij in diepe borden met de aardappelen en uitjes erover gelepeld.

5
Average: 5 (1 vote)

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Meritus Beef Quality Label