Americain van rundvlees met fris venkelslaatje

Ingrediënten

De americain

Slaatje

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bereiding americain: Snij de paprika in 4 en ontpit. Rooster de kwarten onder de grill tot het vel loskomt van het vruchtvlees. Spoel het vruchtvlees zorgvuldig en snij in blokjes van ½ cm. Hak de olijven, de ui en de kappertjes grof en snipper de dragon. Snij het vlees in blokjes en maak aan met de kappertjes, ui, olijven, dragon en paprika. Breng op smaak met peper, zout, olijfolie of mayonaise.

  2. Spoel de krielaardappelen en snij de grootste in twee. Bak ze op een matig warm vuur in de helft van de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Bereiding slaatje: Schil de venkelknol met een dunschiller en snij hem overlangs in flinterdunne ringen. Meng venkel en rucola en breng op smaak met citroensap, olijfolie, peper en zout.

  4. Afwerking: Schik de tartaar en de salade op koude borden met de gebakken krieltjes.

0
Nog geen stemmen

VLAM

Campagne met steun van de VLAM.

Meritus Beef Quality Label