Lasagne bolognese
Ingrediënten
-
10 lasagnevellen La Collezione (Barilla®)
-
400 g bolognesesaus (Barilla®)
-
40 g boter
-
40 g Parmezaanse kaas
-
900 g volle melk
-
40 g bloem
-
zout
-
nootmuskaat
Bereiding
Bereid de bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en vervolgens de kokende melk, onder voortdurend roeren om klonters te vermijden. Breng aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet opzij.
Beboter een ovenschotel en vorm een eerste laag met bolognese- en bechamelsaus. Bedek heel deze laag saus met lasagnevellen. Herhaal deze stappen minstens 1 keer.
Dek de laatste laag lasagnevellen af met een laag bechamelsaus en bestrooi met Parmezaanse kaas.
Zet een twintigtal minuten in de oven op 200/220 °C.
Laat 10 minuten rusten en serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be