Lasagne bolognese

Ingrediënten

  • 10 lasagnevellen La Collezione (Barilla®)
  • 400 g bolognesesaus (Barilla®)
  • 40 g boter
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 900 g volle melk
  • 40 g bloem
  • zout
  • nootmuskaat

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Barilla

Bereiding

  1. Bereid de bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en vervolgens de kokende melk, onder voortdurend roeren om klonters te vermijden. Breng aan de kook en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Zet opzij. 

  2. Beboter een ovenschotel en vorm een eerste laag met bolognese- en bechamelsaus. Bedek heel deze laag saus met lasagnevellen. Herhaal deze stappen minstens 1 keer. 

  3. Dek de laatste laag lasagnevellen af met een laag bechamelsaus en bestrooi met Parmezaanse kaas. 

  4. Zet een twintigtal minuten in de oven op 200/220 °C. 

  5. Laat 10 minuten rusten en serveer. 

0

Nog geen stemmen