Merguez-broodjes met duivelse yoghurtdip

Ingrediënten

Voor de worstenbroodjes

  • 10 merguezworstjes
  • 10 vierkante vellen bladerdeeg
  • 1 ei
  • sesamzaadjes

voor de dipsaus

  • harissa (naar smaak)
  • 100 ml yoghurt
  • peper
  • zout
  • 1 limoen
  • 3 el mayonaise
  • verse munt
  • verse tijm

Hoe cool is deze krans van worstenbroodjes? Het zijn echter geen gewone worstenbroodjes, maar pittige lamsmerguezbroodjes. We serveren ze met een duivelse dip op basis van yoghurt en harissa. Ideaal op een feestje of tijdens een matchke voetbal, België - Tunesië bijvoorbeeld ;)

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Snij de worstjes op maat van het bladerdeeg. Leg een worstje op elk vel. Rol dicht. Snij in stukjes van 3cm.

  2. Leg alle miniworstenbroodjes in een krans in een bakvorm (ongeveer 20cm diameter). Zorg dat er een opening is in het midden. 

  3. Roer een eitje los. Borstel de broodjes in met dit. Strooi er sesamzaadjes over. Bak ze 15 à 20 minuten in een warme oven van 180°C.

  4. Hak munt en tijm fijn. Meng de yoghurt met mayonaise, limoensap, de fijngehakte kruiden en peper, zout. Zorg voor pit met harissa.

  5. Serveer de worstenbroodjes met de dipsaus.

0
Nog geen stemmen