Gegrilde merguez met zuiderse salsa van Sandra Bekkari

Ingrediënten

  • 8 merguezworstjes
  • 1 volkoren meergranen stokbrood

voor de dressing

  • peper
  • zout
  • limoen
  • peterselie
  • enkele el yoghonaise van Sandra
  • munt
  • cayennepeper
  • paprikapoeder
  • currypoeder

voor de salsa

  • olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 1 komkommer
  • peper
  • zout

Deze keer treedt Sandra Bekkari uit haar comfortzone. Ze gaat aan de slag met een instant wegwerpbarbecue en kookt een lekker en eenvoudig gerechtje: gegrilde mergeuz met een zuiderse salsa. Ideaal voor een picknick met vrienden.

Tip: yoghonaise verkrijg je door de helft mayonaise en de helft volle yoghurt met elkaar te mengen.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Verhit de barbecue. Steek de worstjes op een stokje. Grill ze op de barbecue. Draai ze regelmatig om en bak tot ze gaar zijn.

  2. Hak voor de dressing de munten peterselie fijn. Maak ondertussen de dressing. Meng de yoghonaise met currypoeder, cayennepeper, paprikapoeder, peper, zout, limoensap, fijngehakte munt en peterselie. Tip: voor een extra zuiderse toets kan je ook verse koriander toevoegen.

  3. Snij de paprika's, tomaat en komkommer in brunoise (kleine blokjes). Meng ze onder elkaar. Voeg een lepeltje olijfolie toe en kruid met peper en zout.

  4. Serveer de worstjes met wat stukjes volkoren meergranenstokbrood, de salsa en wat dressing. Smakelijk.

5

Average: 5 (1 stem)