Merguez-broodjes met duivelse yoghurtdip
Ingrediënten
Voor de worstenbroodjes
-
10 merguezworstjes
-
10 vierkante vellen bladerdeeg
-
1 ei
-
sesamzaadjes
voor de dipsaus
-
harissa (naar smaak)
-
100 ml yoghurt
-
peper
-
zout
-
1 limoen
-
3 el mayonaise
-
verse munt
-
verse tijm
Bereiding
Snij de worstjes op maat van het bladerdeeg. Leg een worstje op elk vel. Rol dicht. Snij in stukjes van 3cm.
Leg alle miniworstenbroodjes in een krans in een bakvorm (ongeveer 20cm diameter). Zorg dat er een opening is in het midden.
Roer een eitje los. Borstel de broodjes in met dit. Strooi er sesamzaadjes over. Bak ze 15 à 20 minuten in een warme oven van 180°C.
Hak munt en tijm fijn. Meng de yoghurt met mayonaise, limoensap, de fijngehakte kruiden en peper, zout. Zorg voor pit met harissa.
Serveer de worstenbroodjes met de dipsaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be