Notenbrood

Ingrediënten

  • 125 gr tarwebloem
  • 125 gr roggebloem
  • ½ l halfvolle melk
  • 1 dl water
  • 20 gr verse gist
  • 10 gr bakboter
  • 65 gr walnoten
  • zout
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Los de gist op in een beetje lauw water.

  2. Meng 3/4 van het water met de gist. Voeg de bloem, de melk, de boter en het zout toe en kneed dit vervolgens dit tot een soepel.

  3. Blijf kneden tot het geheel goed los komt van de werkplek, indien nodig nog water toevoegen.

  4. Laat het deeg 30 min. rusten onder een doek.

  5. Neem de gehakte noten, deze voorzichtig onder het deeg kneden en laat het deeg nogmaals 30 min. rusten.

  6. Vorm het deeg om tot één grote bol.

  7. Smeer een bakplaat in met boter, leg het deeg op de bakplaat en laat dit 45 min. rijzen onder een doek.

  8. Plaats de bakplaat in een oven van 225 graden en laat 30 min. bakken.

0
Nog geen stemmen