Parelcouscous met lamspiesjes

Ingrediënten

  • 8 lamsspiesjes
  • 300 g parelcouscous
  • groentebouillon
  • 1 courgette
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste look
  • ½ bosje gehakte basilicum
  • 100 g zongedroogde tomaten (in kleine stukjes gesneden)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Couscous met lamsspiesjes kan je eten als avondmaal, maar An bewijst dat dit ook als hapje zeer lekker is. Sharing is caring! :D

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters

Bereiding

  1. Breng water met groentebouillon aan de kook.

  2. Kook de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking gaar.

  3. Giet af en laat afkoelen. Snij ondertussen de courgette in 4.

  4. Verwijder de zaadjes en snij in kleine blokjes.

  5. Verhit olijfolie in een pan en stoof hierin de ui en de knoflook glazig.

  6. Voeg de courgette toe en bak tot de courgette gaar en lichtjes gekleurd is.

  7. Laat afkoelen. Wanneer de courgette en de parelcouscous afgekoeld zijn, voeg je de basilicum en de zongedroogde tomaatjes toe.

  8. Het geheel afkruiden met wat olijfolie of kruidenolie en peper en zout.

  9. Zet in de frigo tot het serveren. Bak de lamsspiesjes met wat olijfolie en zuiderse kruiden gaar (licht rosé).

  10. Serveer met de couscous.

0
Nog geen stemmen