Hapje: minigehaktballetjes met looksaus

Ingrediënten

voor het sausje

  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • peper
  • zout
  • 1 teen look

Nog snel op zoek naar een hapje voor Kerstmis of Nieuwjaar? Deze gehaktballetjes zijn helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer ze warm of laat ze eerst even afkoelen en serveer ze dan. Je kan dus alles op voorhand klaarmaken.

Tip: geen fan van koriander? Vervang het dan door dragon, peterselie of basilicum.

Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan. Hak ze daarna eventueel wat kleiner.

  2. Meng het gehakt met de geroosterde pijnboompitten, 1 eitje, 2 eetlepels grofgesneden verse koriander, 2 fijngesneden lente-uitjes en paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng tot een stevig gehakt. Tip: te vochtig? Voeg wat paneermeel toe.

  3. Rol tot kleine balletjes.

  4. Verhit olie in een pan. Bak de balletjes gaar.

  5. Laat even uitlekken op keukenpapier.

  6. Meng voor het sausje mayonaise met yoghurt en een geplet teentje look. Kruid met peper en zout.

  7. Serveer de gehaktballetjes met het sausje.

0
Nog geen stemmen