Parelcouscous, vispapillot met venkel en bosbessenmufins
Ingrediënten
-
175 g parelcouscous
-
½ venkel
-
½ chilipeper
-
15 kerstomaten
-
300 g vlaswijting
-
1 geroosterde paprika
-
1 el ras el hanout
-
1 el honing
-
witte wijn
-
4 kl bloem
-
4 kl vanillesuiker
-
1 tl bakpoeder
-
2 eieren
-
4 el diepgevroren bosbessen
-
1 el appelkappertjes
-
poedersuiker
Bereiding
Kook 175 g parelcouscous gaar in gezouten water gedurende 8 minuten.
Snijd ½ venkel en ½ courgette in balkjes.
Snijd 2 lente-uitjes, ½ chilipeper en 7 kerstomaten fijn.
Doe alle groenten in een microgolfoven bestendige pot met deksel.
Leg de vlaswijting bovenop de groenten, breng op smaak met olijfolie, peper en zout.
Werk af met citroensap en schijfjes citroen.
Giet de parelcouscous af en laat uitlekken.
Gaar de vlaswijting 6 minuten onder deksel in de microgolfoven op 900 W.
Snijd ½ komkommer, 1 geroosterde paprika, 8 kerstomaten en 1 lente-ui in brunoise.
Doe de groenten en de couscous in een mengkom.
Breng op smaak met 1 el ras el hanout en 1 el honing.
Voeg citroensap en een scheut olijfolie toe. Meng alles onder elkaar.
Haal de papillot uit de microgolfoven en giet het vocht door een zeef. Houd de papillot warm.
Warm dit op en voeg een scheut witte wijn toe.
Snijd ½ handvol koriander, ½ handvol verse munt en ½ handvol peterselie fijn en voeg toe.
Doe, voor de muffins, in elk kopje 1 kl boter op kamertemperatuur.
Voeg in elk kopje 2 kl bloem, 2 kl vanillesuiker, ½ tl bakpoeder en 1 snuif zout toe.
Meng dit en voeg in elk kopje 1 ei toe.
Meng opnieuw en werk af met diepgevroren bosbessen.
Laat gedurende 3 minuten garen in de microgolfoven op 900 W.
Werk de parelcouscous af met appelkappertjes.
Voeg boter toe aan de saus en klop op.
Werk de muffins af met poedersuiker.
Serveer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be