Parelgerstrisotto met prei en kastanjechampignons

Ingrediënten

  • 1 grote bol look
  • 200 gr parelgerst
  • 200 gr kastanjechampignons
  • 25 gr gedroogde gemengde champignons
  • 1 th lepel gedroogde tijm
  • 1 prei (wit van prei, fijngehakt)
  • 125 ml droge witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 20 gr boter
  • 30 gr vers geraspte parmezaan
  • 2 el verse kaas
  • 2 lente-uitjes (fijngehakt)
  • zout en peper
Beginner
2 personen
Tussen 60 en 90 minuten

Bereiding

  1. Was de gedroogde champignons in water en doe deze in een kommetje. Overgiet met 125 ml heet water en laat weken.

  2. Haal de bol look uiteen maar pel hem niet. Doe hem in een vuurvaste schaal en overgiet met 2 el olijfolie. Zet gedurende 25 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200°. Nadien deze eruit halen en laten afkoelen.

  3. Doe 2 eetlepels olijfolie in een pot met dikke bodem en zet op het vuur. Bak er de champignons in gedurende 3 minuten en dit op een hoog vuur. Kruid met peper, zout en tijm. Zet na die drie minuten het vuur wat lager. Haal de gedroogde champignons uit het weekvocht, maar giet dit niet weg. Doe de champignons bij de kastanjechampignons en laat eventjes meebakken tot alles gaar is. Schep de champignons op een bord en zet weg.

  4. Doe de resterende olie in de pan en bak de fijngehakte prei hierin op een middelmatig vuurtje. Doe er na vijf min. de wijn bij en laat 2 min. koken.

  5. Pel de ondertussen afgekoelde look en hak grof. Was de parelgerst onder stromend water. Doe de look, de parelgerst, het weekvocht en de bouillon bij de prei en laat 25-30 min. pruttelen tot zo goed als alle vocht opgenomen is. Wanneer de parelgerst gaar is, de boter, parmezaan, verse kaas en champignons toevoegen. Roer goed om en laat 5 min. afgedekt staan.

  6. Kruid eventueel bij met peper en zout en verdeel de risotto over de borden. Werk af met de lente-uitjes.

0
Nog geen stemmen