Lasagne met prei en ham

Ingrediënten

  • 20 lasagne blaadjes
  • 3 stronken
  • 8 sneetjes ham
  • 70 gr boter
  • 70 gr bloem
  • 1 l melk
  • citroensap
  • peper, zout, nootmuskaat
  • 500 gr gemalen kaas
  • 3 stronken prei
Beginner
4 personen
Minder dan 15 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd de gewassen prei in fijne ringen.

  2. Maak een roux van de 70 g boter en de 70 g bloem voor de bechamelsaus. Voeg er de melk aan toe. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg er een beetje citroensap bij. Even laten doorkoken en dan van het vuur halen. Kaas toevoegen.

  3. Voeg de prei toe aan de kaassaus. Door de warmte van de saus gaart de prei.

  4. Vet 4 ovenschaaltjes in met wat olie. Start met een lasagnablad, daarna saus en ham.

  5. Doe dit zo 4 maal. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met wat gemalen kaas.

  6. Steek de lasagne 25 min in een voorverwarmde oven op 180°c.

5
Average: 5 (2 votes)