Kleine quiches met curry, prei en zalm

Ingrediënten

Deeg

  • 2 el currypoeder
  • 310 g bloem
  • 75 g water
  • 190 g boter

Vulling

  • 4 stengels prei
  • 200 g gerookte zalm
  • 200 g verse zalm
  • 5 hele eieren
  • peper en zout
  • gemalen
  • 400 ml room

Waarom maak je altijd een grote quiche? Kleine quiches zijn niet alleen schattig, je kan ze ook perfect in de brooddoos meenemen.

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. DEEGVerwarm de oven voor op 180°. Doe de bloem op je aanrecht en snij de boter in kleine stukjes op de bloem. Kneed met je handen de boter en bloem tot een kruimelige bol deeg.  Doe er dan het kerriepoeder bij en het water en kneed tot een mooie bol deeg.  Rol deze fijn uit en leg dit in kleine beboterde vormpjes en beprik ze.  Leg er vuurvaste steentjes in en bak gedurende 20 min.

  2. VULLINGSnij de prei fijn en was ze.  Stoof de prei lichtjes in een beetje boter.Snij de gerookte zalm ook fijn alsook de verse zalm. Neem een kom en doe er de room bij, de eieren, de gemalen kaas en peper en zout.  Roer dit goed.

  3. Neem de vormpjes met de deeg uit de oven en vul deze met de prei, de gerookte zalm en de verse zalm. Giet dan het roombeslag in de vormpjes tot deze mooi gevuld zijn. Steek deze gevulde vormpjes terug in de oven, dit gedurende 40 min. De laatste 5 min kun je er nog wat gemalen kaas op strooien.

0
Nog geen stemmen