Pieterman met bleekselderij

Ingrediënten

  • 1 kg schoongemaakte pieterman
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 witte uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 laurierblad
  • 300 g passata met mediterraanse kruiden
  • 200 g varkensgehakt
  • 1 chilipeper
  • 6 blaadjes lavas
  • 1 snuifje paprikapoeder
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. Schil de bleekselderij en snij in stukjes.  

  3. Pel de ui en 1 teentje knoflook en snij in stukjes. 

  4. Stoof de selderij, ui en knoflook aan in een matig hete pan met een scheutje olijfolie. 

  5. Voeg de laurier, een takje tijm en de passata toe. 

  6. Vul de buikholte van de pieterman op met takjes tijm. 

  7. Doe een scheutje olijfolie en een teentje knoflook in een pan en leg er de vis meteen in. 

  8. Plaats dan de pan op een middelmatig vuur zodat de warmte voor de vis langzaam kan opbouwen. 

  9. Plaats de vis ca. 5 minuten in de oven. 

  10. Bak het varkensgehakt in een pan met de fijngehakte chilipeper en de lavas. 

  11. Kruid met een beetje paprikapoeder en laat lekker krokant doorbakken. 

0
Nog geen stemmen