Platbrood met za’atar en gevulde butternut met feta en granaatappel

Ingrediënten

Voor het brood

voor de dipsaus

voor de opgevulde butternut

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Midden-Oosters
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor het platbrood: Meng de gist met het lauwe water.

  2. Stort de bloem uit op het werkblad. Maak een kuiltje in het midden. Voeg de za’atar en het zout toe.

  3. Giet het lauw water in het kuiltje.

  4. Kneed vijf minuten tot een stevig elastisch deeg. Maak een bolletje van het deeg en laat het een half uur rijzen onder een vel plastiek folie.

  5. Maak nu de dipsaus. Strijk hiervoor de yoghurt uit op een bord. Besprenkel met olijfolie en kruid met za’atar en sumak. Garneer met fijngesneden peterselie.

  6. Verdeel het gerezen deeg in kleinere porties. Strooi wat bloem over het werkblad, zodat het deeg niet te hard kleeft. Rol de stukken zo dun mogelijk uit.

  7. Warm een antikleefpan op tot die superheet is. Bak het brood tot het licht gekleurd is. Draai om en bak nog een beetje verder.

  8. Voor de opgevulde butternut: Snij de pompoen overlangs in twee en lepel er de pitjes uit. Maak inkepingen in de pompoen zodat hij beter kan garen.

  9. Wrijf de pompoenhelften in met kruidenolie. Meng hiervoor olijfolie, peper, curry, een fijngesneden teentje look en zout.

  10. Plaats 25 minuten in een voorverwarme oven van 200 graden Celsius.

  11. Snij de granaatappel en haal de pitjes er uit. 

  12. Snij de blaadjes van de dragon grof. Verkruimel de feta.

  13. Breng een grote pot met water aan de kook. Kook de tarwe gaar, giet af en spoel.

  14. Meng de tarwe met feta, dragon, granaatappelpitjes, sap van een citroen, peper, zout en de arachideolie. Kruid met chilivlokken naar smaak. 

  15. Haal de butternut uit de oven en leg hem op een bord. Lepel de tarwesalade er over. 

  16. Serveer samen met het platbrood en de yoghurtdip.

0
Nog geen stemmen