Roggebrood uit de broodbakmachine

Ingrediënten

  • 200 g volroggemeel
  • 100 g roggebloem
  • 300 g tarwebloem (type 11,5/580)
  • 13 g verse gist (of 7 g instagist)
  • 355 g lauw water
  • 10 g zout
  • 18,36 g broodverbeteraar (of vetstof)

Zelfgebakken brood is héérlijk en met een broodbakmachine is het ook nog eens super simpel. Dit roggebrood zet je dan ook in een handomdraai op tafel.

Dit kan iedereen
4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Zet het bakblik van de broodbakmachine op een weegschaal.

  2. Doe het volroggemeel en de roggebloem in het bakblik en zorg ervoor dat de bloem en het meel een beetje schuin liggen.

  3. Verbrokkel de verse gist of strooi de instagist onderaan in de bakvorm, waar de minste bloem ligt.

  4. Giet vervolgens het lauwe water op de gist.

  5. Strooi het zout boven op de bloem.

  6. Voeg ten slotte de broodverbeteraar of vetstof toe.

  7. Plaats het bakblik in de broodbakmachine volgens de instructies van de handleiding en sluit het deksel.

  8. Stel de machine in op Basic Bake Rapid.

  9. Kies de gewenste korstkleur via crust en druk op start.

  10. Haal het bakblik uit de machine wanneer de baktijd verstreken is en je het piepsignaal hoort.

  11. Doe ovenwanten aan en schud het brood onmiddellijk uit het bakblik op een taartrooster.

  12. Laat het warme brood uitdampen.

0
Nog geen stemmen

De broodbakmachine als hulpkok

Titel: Haal meer uit je broodbakmachine

Auteur: Marco Bakker

Uitgeverij: Monteau

ISBN: 978 90 223 3048 7