Pruimentarteletjes uit de broodbakmachine
Ingrediënten
-
250 g mix voor croutedeeg
-
40 g lauw water
-
1½ blik pruimencorin
Bereiding
Zet het bakblik van de broodbakmachine op een weegschaal. Doe de croutemix in het bakblik en voeg het water toe. Plaats het bakblik in de broodbakmachine volgens de instructies van de handleiding en sluit het deksel niet.
Stel de machine in op Pizza en druk op Start. De machine begint eerst te mengen (korte draaibewegingen met rusttijden) en begint daarna te kneden (voortdurende draaibeweging). Wanneer het deeg begint te kneden, help het dan met een zachte pannenlikker zodat het deeg voldoende gekneed wordt. Door de kleine hoeveelheid deeg en de boter ein zal het deeg zich in de hoeken willen vastzetten. Druk na 5 minuten op Stop en haal het deeg uit het bakblik.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bestuif het werkvlak en het deeg met een beetje bloem. Duw het deeg plat met de hand en rol het uit tot het 3 mm dik is.
Vet de taartvormpjes lichtjes in en bekleed ze met het deeg.
Prik de bodems veelvuldig in met een vork.
Vul de tarteletbodems met de pruimencorin tot 2 of 3 mm onder de rand.
Verzamel de overschotjes van het deeg en kneed z even door. Bestuif het werkvlak met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot het 3 mm dik is. Snijd stroken van 1 cm breed met een gekarteld deegwieltje en leg 4 reepjes diagonaal over elkaar over de pruimenvulling. Druk de deegrandjes af aan de zijkant.
Zet de tarteletjes op een bakplaat in het midden van de oven en laat ze 27 tot 35 minuten bakken.
Neem de tarteletjes uit de oven, laat ze even rusten en haal ze uit de vormpjes.
Laat de tarteletjes verder afkoelen op een taartenrooster.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be